česky | deutsch | english | español | français | nederlands | Spreek je nederlands? Vul dan s.v.p. deze pagina aan!

CAcert Waarmerker Test

Heb je de Waarmerker Test al doorlopen?

De Waarmerker Test is nu geopend!

Lees hieronder om te weten te komen hoe te passeren!

Inleiding tot de Waarmerker Test

Om te voldoen aan de toegenomen eisen inzake kwaliteitsborging ten gevolge van de CAcert Systems Audit, die nodig is om t.z.t. te worden opgenomen in Mozilla's browser, heeft CAcert besloten om een ​​test te maken voor alle waarmerkers.

Waarmerker eisen

Naast nieuwe waarmerkers moeten ook alle bestaande waarmerkers de Waarmerker Test doorlopen om de status te houden.

  1. Vraag een client-certificaat aan (zie hieronder)
  2. Ga dan naar Assurer Challenge

Als je geen CAcert client certificaat hebt dan zal je de Waarmerker Test pagina niet kunnen openen. Je browser zal dan de melding "unable to negotiate an acceptable set of security parameters" geven ('kan geen acceptabele set van veiligheids parameters onderhandelen').

Doel van de test is om Waarmerkers basiskennis te geven over hoe een waarmerking in elkaar steekt en over de technische aspecten van certificaten. Daarnaast geeft het wat informatie over CAcert zelf en over computer veiligheid in het algemeen.

Hoe ga ik om met de Waarmerker Test

Er zijn meerdere mogelijkheden om de Waarmerker Test te doorlopen. Bij voorkeur neem je eerst het AssuranceHandbook2 dorndig door, en wellicht Assurer Training (english, PDF Version). Deze documenten bevatten voldoende informatie om de test te doorlopen. De nieuwe Assurance Policy is de gids voor het Handboek en voor de gang van zaken rond Waarmerking; het wordt aanbevolen om ook daar een snelle blik op te slaan.

Reken er desondanks niet op dat je de test de eerste keer met goed gevolg kunt doorlopen (sterker nog: de test is zo ontworpen, dat het lastig is om hem in 1 keer met goed gevolg te doorlopen)

Er zitten wat ongebruikelijke vragen en antwoorden in, en de vragen wen antwoorden zijn steeds onderhevig aan verbeteringen. Als je aan het eind van de test bent, krijg je een overzicht van alle vragen die je beantwoord hebt, zowel goed als fout. Op deze manier kan je jezelf voorbereiden voro de volgende poging.

Je kunt de Waarmerker Test zo vaak doorlopen als je wilt. Zelf als je net geslaagd bent kan je hem opnieuw doorlopen. Er zijn Waarmerkers die hem net zo vaak doorlopen totodat ze de perfecte score hebben!

Als je suggesties hebt ter verbetering, of als je het antwoord op een vraag niet begrijpt, stuur dan een mail aan cacert-education@lists.cacert.org, misschien hebben we inderdaad een fout gemaakt of kunnen we je extra uitleg geven.

Nederlands en andere talen

Een Engelse en een Duitse versie van de Waarmerker Test zijn beschikbaar, de Nederlandse en de Franse vertaling zijn gestart, maar daar is nog extra werk voor nodig.

Als je wilt helpen met het vertalen van de Waarmerker Test in de gewenste taal kun je terecht bij de ​​onderwijs mailinglijst.


AssurerChallenge/NL (last edited 2015-08-15 11:20:29 by AlesKastner)